Въпреки спечелената промоция за Висшата лига, Бърнли продължи с победите в Чемпиъншип, след като взе дербито срещу втория в класирането – Шефилд Юнайтед, с 2:0 у дома. 

Остриетата се простреляха сами в крака още в 17-ата минута, когато вратарят им Уес Фодърингам събори Нейтън Тела на границата на наказателното поле и бе изгонен заради спиране на чиста голова възможност. 

До почивката домакините не успяха да вкарат, но направените смени от Венсан Компани оказаха влияние и влезлият от пейката Йохан Берг Гудмундсон откри в 60-ата минута с глава, а в 70-ата вкара отново, за да донесе победата. 

Така Бърнли (90) може да спечели титлата още в края на седмицата при победа и загуба на Шефилд Юнайтед (76), тъй като разликата между двата отбора е 14 точки, а до края те имат по 6 мача. Остриетата са с 5 аванс пред третия Лутън (71) и мач по-малко, така че остават фаворити за директната промоция. 

Топ 6 допълват Мидълзбро (68), Милуол (62) и Блекбърн (62), но с шансове за плейофите са още 6 отбора, тъй като дистанцията между Роувърс и 12-ия Уотфорд е 6 точки. 

В дъното са Рединг (41), Блекпул (35) и Уигън (34), но сериозно застрашени от изпадане са още Кардиф (42), КПР (43), Хъдърсфийлд (43) и Родъръм (45).