Манчестър Юнайтед ще трябва да се оправя без най-добрия си играч за известно време, след като клубът потвърди, че Маркъс Рашфорд няма да играе в следващите мачове. 

Нападателят получи контузия в слабините в двубоя срещу Евертън и макар и от клуба да не уточняват колко точно няма да играе, вероятно става въпрос за 2-3 седмици, но може и повече. 

„Маркъс Рашфорд няма да бъде на линия за сблъсъка със Севиля от Лига Европа в четвъртък заради мускулна контузия. Направените тестове показаха, че той няма да играе и в следващите няколко мача, но очакваме да се върне за финалните двубои на сезона” се казва в официалното съобщение. 

Контузията на Рашфорд със сигурност идва в много лош момент, след като нападателят е с 28 гола на сметката си във всички турнири и липсата му естествено ще се отрази на отбора. Сега остава да се види как ще бъде заместен. 

До края на месеца освен двата мача със Севиля, на Юнайтед предстои полуфинал за ФА Къп срещу Брайтън на 23 април, както и мачове от Висшата лига срещу Нотингам, Тотнъм и Астън Вила. 

Босът Ерик тен Хаг отдаде травмата на натоварената програма и това, че мачът с Карамелите бе след малко повече от 48 часа от предишния сблъсък на състава. Очаква се Антони Марсиал да заеме позицията на Рашфорд. Ваут Вегхорст също е опция, макар и да играе по-назад във формацията на наставника.