От Арсенал проучват възможността да привлекат полузащитника на Челси Нголо Канте със свободен трансфер и вече са се свързали с хора от обкръжението на играча, за да проучат възможността, твърди „Паризиен“. 

Французинът става свободен агент след края на сезона, но все пак преговаря за нов договор със Сините, въпреки че през последните две години е преследван от контузии и игра съвсем малко. Интерес към него има и от ПСЖ. 

Канте носи екипа на Челси от 2016-а и бе ключова фигура за отбора и последвалите успехи, преди да серия травми да го извадят от терените за дълго време. Наскоро той се завърна в игра, след като се възстановяваше няколко месеца от мускулна травма. 

Според френското издание Арсенал се интересува сериозно от играча още от януари. Тогава Артилеристите привлякоха Жоржиньо за 12 милиона паунда, но и сега продължават да следят ситуацията на Канте. 

Счита се, че футболистът предпочита да остане в Лондон, но на този етап все пак е по-вероятно да преподпише с Челси, като вероятно контрактът ще бъде за 2 или 3 години.