Манчестър Юнайтед се възползва от загубите на Нюкасъл и Тотнъм и взе важни 3 точки след 2:0 като гост на Нотингам в битката за топ 4 в 31-ия кръг на Висшата лига. 

Червените дяволи бяха много по-добри от съперника и можеха да вкарат и повече голове. Антъни бе над всички с гол и асистенция, а тимът излезе трети с 59 точки, 3 пред Свраките и 6 пред Шпорите. Диого Дало също се разписа. 

Форест също имаше ситуации в двубоя, но ги пропусна, като остава в зоната на изпадащите с 27 точки, като няма победа в 10 поредни мача от първенството, като загуби 7 от тях и вкара едва 7 гола в тези срещи. 

В състава на Юнайтед все още липсваше Люк Шоу, като вместо него започна Диого Дало. Магуайър и Линдельоф бяха в центъра на отбраната след контузиите на Мартинес и Варан, а Антони Марсиал водеше атаката. На загрявката обаче се контузи Марсел Сабитцер, така че в последния момент бе заменен от Кристиан Ериксен. Промените за Форест от предишния мач бяха 4. 

Гостите трябваше да поведат още след 47 секунди. Бруно Фернандеш се оказа на чиста позиция и центрира, Навас изби, но право към Джейдън Санчо, който стреля, но Фелипе успя да блокира и Нотингам оцеля. 

Малко по-късно Магуайър получи жълт картон за поредното си нескопосано действие, след като спря контра на съперника и фаулира Тайо Ауоний. В 6-ата минута Ауоний стреля, но Уан-Бисака блокира. 

Малко след  това Санчо намери Дало, който обаче прати топката над вратата. Темпото бе високо, а атаките следваха една след друга. В 18-ата минута Фернандеш стреля опасно, получи се лек рикошет, но Навас успя да избие. 

ВАР прегледа една ситуация за игра с ръка, но дузпа не последва. Антъни пропусна да вкара отблизо, а Форест удари гледа след корнер и отклоняване от Магуайър, притиснат от Маккена. 32-ата минута обаче гостите поведоха. Марсиал отне от Данило, Фернандеш му върна и французинът стреля, Навас изби, но при добавката Антъни нямаше как да сбърка. 

Нотингам продължи да опитва да атакува и в 44-ата минута едва не изравни. Дало пресече подаване на Джонсън при контра, но докосването му бе тежко и топката се оказа на пътя на Ауоний, който веднага среля, но високо над вратата и пропусна добрата възможност. В добавеното време Фернандеш стреля неточно с глава и в крайна сметка паузата дойде при аванс от 1 гол за Ман Юнайтед. 

Второто полувреме започна с претенции за дузпа от Форест, след като топката се удари в ръката на Дало, но това стана след рикошет в крака му, така че наказателен удар нямаше. В 50-ата минута Антъни стреля опасно към далечния ъгъл, но малко встрани. 

Между 56-ата и 58-ата минута Юнайтед бе много близо до гол. Първо удар на Фернандеш бе отклонен в гредата от Навас. Гостите изпълниха няколко корнера и се задържаха в наказателното поле на противника, но домакините някак си оцеляха, като Антъни също стреля на сантиметри встрани. Малко след това последва ново спасяване след удар на Фернандеш, а в 71-ата минута Марсиал от чиста позиция стреля неточно с глава. 

Антъни продължи да бъде много активен и след като накара Навас да прави ново спасявания, изработи и втория гол за отбора. Бразилецът дриблира с топка в краката към центъра на наказаталнето поле, след което изведе отлично зад защитата включилия се Диого Дало и португалецът реализира първия си гол в първенството за клуба. Логичното се случи.  

До края домакините не успяха да направят нищо и логично допуснаха нова загуба, която увеличава напрежението върху наставника Стив Купър. В добавеното време Антъни стреля отново опасно, но Уан-Бисака се оказа на грешното място и блокира удара, така че Юнайтед спечели само с 2:0. 

Нотингам – Манчестър Юнайтед    0:2

0:1    Антъни 32
0:2    Дало 76

Нотингам: Навас, Фелипе, Ниакате, Маккена (81 Денис), Уилямс, Фройлер (65 Мангала), Данило, Ренан Лоди, Гибс-Уайт (88 Лингард), Джонсън, Ауоний (65 Съридж)
Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Дало, Каземиро, Ериксен (79 Фред), Антъни, Фернандеш, Санчо, Марсиал (72 Вегхорст)