Феновете на Нюкасъл и английския футбол видяха нещо невиждано, след като Свраките вкараха 5 гола на Тотнъм в първите 21 минути и сразиха съперника с 6:1 в ключов мач за Топ 4. 

Лондончани не знаеха къде се намират, за да получат 3 гола в първите 9 минути, а до средата на първото полувреме още два. Домакините постигнаха знаменита победа и са твърдо в зона Шампионска лига с 59 точки, с 6 повече от Шпорите, 8 пред Астън Вила и 9 пред Ливърпул. 

Само един тим в ерата на Висшата лига бе вкарал 5 гола по-бързо от Нюкасъл. През 2019-а Ман Сити реализира 5 пъти срещу Уотфорд за първите 18 минути. 

Разгромът започна след 61 секунди. Жоелинтон се разходи между няколко съперници и стреля, Лорис спаси, но Джейкъб Мърфи не сбърка при добавката. В 6-ата минута Шер даде отличен дълъг пас зад защитата към Жоелинтон, който майсторски овладя и реализира отново. 

Последва страхотен гол на Мърфи с удар от около 30-метра в 9-ата минута, за да дойде ред на Александър Исак, който бързо вкара на два пъти. В 19-ата шведът се възползва от подаване на Джо Уилок, а след  това завърши отлична комбинация, като головия пас бе на Шон Лонгстаф. 

На почивката Лорис бе заменен от Форстър, а Хари Кейн върна един гол след отличен удар в далечния ъгъл. В 67-ата минута резервите Мигел Алмирон и Калъм Уилсън обаче комбинираха и нападателят вкара 6-ия гол за отбора си, който се оказа и последен.