Уест Хям продължи със силното си представяне напоследък и след 4:0 като гост на Борнемут вече диша по-спокойно във Висшата лига. Последният гол бе истински шедьовър. 

Чуковете записаха трета победа в последните си 5 мача в първенството, колкото имаха за предишните 15 срещи и вече имат 34 точки, като са на 6 от опасната зона и заемат 13-о място. 

Те решиха двубоя още до почивката, когато се разписа на три пъти. Михаил Антонио откри в 5-ата минута с глава след корнер, а в 12-ата Лукас Пакета се възползва от отлично центриране отдясно на Цоуфал и засече на далечната греда. 

Последваха положения и пред двете врати преди малко преди почивката, отново след ъглов удар гостите да вкарат отново, този път след отклонена топка от Соучек и попадение на Деклан Райс след лек рикошет. 

След почивката ситуацията на терена не се промени особено и в 72-ата минута Пабло Форналс вкара страхотен гол. Боуен центрира, топката дойде зад испанеца, който обаче с нещо подобна на „удар на скорпиона“, я отклони в мрежата за 4:0. 

Загубата бе разочароваща за Черешките, които напоследък бяха в много добра форма и спечелиха 3 от предишните си 4 мача. Все пак с 33 точки отборът засега е сравнително далеч от неприятностите.