Ливърпул удари Тотнъм с 4:3 в луд мач на „Анфийлд”, в който поведе с 3:0 до 15-ата минута, след това гостите изравниха, но Диого Жота донесе успеха в последните секунди. 

Мачът наистина бе фантастичен, като в него домакините показаха колебания, а Шпорите след като положиха толкова усилия, не успяха да вземат и точка. 

Ливърпул има 56 точки, но е на цели 7 зад Нюкасъл и Ман Юнайтед, докато лондончани са с 54, като загубиха шансове за топ 4. 

Началото бе фантастично за домакините и кошмарно за гостите, след като Червените вкараха набързо два гола. 

Първо в 3-ата минута Трент Александър-Арнолд размени пасове със Салах, след което центрира, а Картис Джоунс бе сам на далечната греда, за да открие. 

Докато гостите се чудят какво става набързо получиха нов гол. Домакините разиграха бързо отдясно, Салах изведе Гакпо, който върна от аутлинията и Луис Диас засече в близкия ъгъл за 2:0. 

Ситуацията за Шпорите напомняше на катастрофата срещу Нюкасъл, като този път 3-ият гол във вратата им падна малко по-късно, а не в 9-ата минута. В 14-ата Гакпо получи в наказателното поле, а Кристиан Ромеро с безобразна балтия го препъна. Дузпата бе категорична, а Мохамед Салах я превърна в гол стреляйки в центъра на вратата. 

Така той ознаменува своя мач №300 за Ливърпул със 184-ия си гол. Повече от него за 300 срещи са имали само Роджър Хънт – 200, Йън Ръш – 188 и Гордън Ходжсън – 185. Малко след това Салах стреля покрай вратата при поредната опасна атака на отбора си. 

След това темпото поспадна, като Тотнъм стигна до положение, при което обаче Хари Кейн се оказа в засада. В 34-ата минута Скип намери здраво глезена на Луис Диас, но се размина с картон, а и играчът на домакините продължи. 

В 39-ата минута Кейн изведе Сон, който смени посоката и преодоля Алисон, но пред голлинията Ван Дайк изби. Секунди след това обаче спасение нямаше. Скип изведе Перишич отляво, той се измъкна и центрира, а Кейн засече от въздуха и реализира. 

Само минута по-късно лондончани трябваше да вкарат отново. Робъртсън сбърка, Кулушевски се измъкна на чиста позиция и стреля, но Алисон някак си спаси с крак. В 44-ата минута Сон стреля в гредата, но бе сигнализирана и засада. В последните секунди Ван Дайк стреля покрай вратата след корнер и паузата дойде при 3:1. 

Скоро след нея късметът обърна тотално гръб на лондончани. В 54-ата минута Кулушевски изведе Сон, който се справи с двама съперници и стреля, но намери близката глреда. Само секунда след това Ромеро стреля акробатично, но топката пак срещна гредата. Стигна се и до опасен удар на Поро, с който Алисон се справи. Това бяха силни минути за гостите. 
 
Лондончани продължиха да действат добре и в 77-ата минута заслужено вкараха. Ромеро изведе отлично Сон зад гърба на Александър-Арнолд и кореецът се възползва, след като остана сам срещу Алисон. 
   
Това обнадежди още повече Тотнъм и притесни Червените. Жота се размина с червен картон заради високо вдигнат крак в главата на Скип, а влезлият от пейката Ричарлисон едва не спечели дузпа за Шпорите. 

Драмата стана пълна в добавеното време. В 93-ата минута Ричарлисон засече с глава центриране на Сон и изравни, за да шокира Клоп и феновете на домакините. Само секунди по-късно обаче, в типичния си стил Тотнъм изпусна точката. 

Жота се измъкна твърде лесно през защитата на гостите и прати топката в далечния ъгъл, за да донесе победата на отбора си. При радостта си Юрген Клоп получи разтежение в бедрото. 

Ливърпул – Тотнъм    4:3

1:0    Джоунс 3
2:0    Диас 5
3:0    Салах 15
3:1    Кейн 40
3:2    Сон 77
3:3    Ричарлисон 93
4:3    Жота 94

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Конате, Ван Дайк, Робъртсън, Елиът (63 Хендерсън), Фабиньо, Джоунс (86 Милнър), Салах, Гакпо, Диас (63 Жота)
Тотнъм: Форстър, Ромеро, Дайър, Дейвис, Поро (90 Моура ), Скип (84 Жота), Хьойберг, Перишич (90 Данжума), Кулушевски, Сон, Кейн