Джеймс Мадисън пропусна дузпа  и Лестър и Евертън стигнаха до 2:2 във вълнуващ мач от Висшата лига. 

Спечелената точка не подобри кой знае колко ситуацията на отборите, които са замесени в борбата за оцеляване. 

Лисиците се измъкнаха от опасната зона по голова разлика, като имат 30 точки, докато Карамелите са с 29 под чертата. Нотингам и Лийдс обаче също имат по 30 точки, така че 4 тима спорят за 2 спасителни места, след като Саутхемптън е обречен с 24, а Уест Хям е малко по-напред с 34. 

На „Кинг Пауър Стейдиъм” Доминик Калвърт-Люин даде аванс на Евертън от дузпа в 15-ата минута, след като гостите започнаха по-добре. 

Чаглар Союнджу обаче изравни в 22-ата минута от полуволе, а в 33-ата Джейми Варди направи обрата пълен след грешка на Алекс Айоби, за да вкара първия си домакински гол за сезона. 

Нещата за Лестър можеха да станат още по-добре, когато в добавеното време Майкъл Кийн игра с ръка в наказателното поле, но Мадисън стреля в средата на вратата и Джордън Пикфорд спаси. Точно преди изпълнението стражът прочете инструкции къде изпълнява съперника му, поставени върху шишето му за вода. 

След паузата остана интересно и в 54-ата минута Айоби изравни за Евертън. До края Варди пропусна на два пъти, като първо Тарковски спря на голлинията негов удар, а след това нападателят не успя да намери мрежата, след като Пикфорд загуби топката край страничната линия.