Големия Сам Алърдайс ще получи около 3 милиона паунда премия, ако успее да спаси Лийдс от изпадане, съобщават медиите в Англия. 

Днес опитният специалист официално бе обявен за мениджър на закъсалия Лийдс до края на сезона, въпреки че още вчера бе ясно, че Хави Грасиа е пътник. 

Програмата на йоркшърци за оставащите 4 мача е доста трудна, защото тимът среща Ман Сити, Уест Хям, Нюкасъл и Тотнъм, но Алърдайс ще бъде максимално добре мотивиран, за да извлече максимума от тези срещи и да спаси отбора. 

Още днес Големия Сам бе на клубната база, за да проведе първа тренировка с отбора и призна, че е бил доста изненадан, когато е получил предложението. 

„Бях шокиран, защото не мислех, че на този етап от сезона някой може да смени мениджъра си. Телефонът ми обаче звънна и видях добре познато име, така че ми отне 2 секунди, за да кажа да” заяви наставникът. 

Той ще прибере 500 000 лири за това, че ще води отбора в оставащите 4 срещи и още 2,5 милиона, ако успее да спаси тима, който в момента е извън зоната на изпадащите само по голова разлика.