Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Дуайт Йорк критикува Ерик тен Хаг и не е напълно съгласен с твърденията, че отборът прогресира под ръководството на нидерландеца. 

Две поредни загуби в първенството от Брайтън и Уест Хям поставиха под въпрос завършването на Червените дяволи в топ 4, като тимът все пак е с точка пред Ливърпул и мач по-малко. 

Пораженията до момента през сезона във Висшата лига обаче станаха 9, като при Оле Гунар Солскяер през 2019-20 и 2020-21 бяха съответно 8 и 6. Вярно е, че тимът спечели „Карабао Къп” и е на финал за ФА Къп, но според Йорк критиките към Тен Хаг не трябва да се спестяват. 

„9 загуби в рамките на сезона са нещо, което повдига въпроси. Когато водиш Манчестър Юнайтед винаги ще бъдеш съден по малките неща и грешките. Няма къде да се скриеш. Оле Гунар Солскяер има по-малко загуби от Тен Хаг в своите два пълни сезона и това са факти” заяви Йорк. 

„Хората говорят за подобрения стил на игра и по-добрият футбол на отбора, като спечелената Купа на Лигата и финала за ФА Къп са потвърждение за това, но не трябва да се пренебрегват и големия брой загуби в шампионата. Резултатите в първенството просто не са достатъчно добри и Юнайтед се оглежда нервно зад себе си. Тен Хаг получава похвали, когато отборът му играе добре, но трябва да поеме и негативите, когато нещата не вървят” добави той. 

Преди да бъде уволнен през 2021-а Солскяер падна с 0:5 от Ливърпул, но пък през този сезон Червените дяволи загубиха с 0:7 от мърсисайдци, така че Йорк определено има право твърдейки, че не всичко е розово на „Олд Трафорд”.