Английските клубове Нюкасъл, Манчестър Юнайтед и Ливърпул имат интерес към защитника на Ница Жан-Клер Тодибо, съобщи италианският журналист Фабрицио Романо.

Скаути на клубовете ще гледат на живо централния защитник на мача с Рен. Очаква се през лятото Тодибо да направи трансфер в английската Висша лига, като цената му е около 45 милиона евро.

23-годишният Жан-Клер Тодибо е юноша на Тулуза. През 2019 година той преминава в Барселона със свободен трансфер, но не успява да се наложи в каталунския клуб и е преотстъпван два пъти - на Шалке 04 и на Бенфика. От 2021 година е собственост на Ница, като клубът плати 8,5 милиона евро за правата му, а Барселона си запази и процент при бъдещ негов трансфер, какъвто се задава.

Той има девет мача за младежкия национален отбор на Франция. През март тази година получи повиквателна за мъжкия национален тим на "петлите" за евроквалификациите срещу Нидерландия и Ирландия, но не влезе в игра.

Тодибо държи и интересен рекорд в Лига 1, като на 18 септември 2022 година е изгонен в девета секунда на мача с Анже, като това е най-бързият червен картон в историята на първенството.