Мениджърът на Уест Хям Дейвид Мойс призна, че е обмислял да замени авторът на победния гол Михаил Антонио точно преди нападателят да вкара за 2:1 срещу АЗ Алкмаар в полуфинала на Лигата на конференциите снощи. 

Чуковете стигнаха до обрат през второто полувреме, като първо Саид Бенрама изавни от дузпа, а в 75-ата минута Антонио вкара след добавка, за да донесе крайния успех. 

„Бях на път да го заменя с Дани Ингс, защото смятах, че имаме нужда от нещо различно за последните минути. Ако не бях изчакал и не се бях поколебал, вероятно щях да съм го сменил 5 минути по-рано“ заяви Мойс. 

Антонио вече има 14 гола през сезона, което е най-добрата му кампания, откакто играе за Чуковете. Въпреки че в първенството има само 5 гола и често не започва мачовете, той се е разписал 7 пъти в европейските мачове и по веднъж за ФА Къп и Купата на Лигата. 

Все пак лондончани трябва да дорвършат нещата на нидерландска земя другата седмица, но могат да почерпят вдъхновение от това, че имат 5 победи и равен при визитите си в надпреварата.