Голмайсторът на Брентфорд Айвън Тони отнесе сериозно наказание заради многобройни нарушения на правилата за залагане. 

Нападателят получи забрана да участва във всякакви футболни дейности за период от 8 месеца и освен това бе глобен с 50 000 паунда. 

Санкцията влиза в сила незабавно, така че Тони ще пропусне оставащите два мача до края на сезона и ще е със спрени права до 16 януари 2024-а година. Той няма да може да тренира със съотборниците си до 17 септември. 

Както е известно 27-годишният Тони бе обвинен в 262 нарушения на правилата на ФА за залагане за период между 25 февруари 2017 и 23 януари 2021. Впоследствие 30 от тях отпаднаха, а самият играч призна вината си за останалите. 

В крайна сметка обаче това не го спаси от сериозно наказание, което той ще може да обжалва. Нападателят направи отличен сезон за Пчеличките, вкарвайки 21 гола в 35 мача за тях.

„Много съм разочарован, че няма да мога да играя през следващите 8 месеца. Все още не съм видял писмено причиинте за решението на Комисията, така че няма да коментирам нищо повече, но искам да благодаря на семейството си, ФК Брентфорд и на феновете за тяхната подкрепа“ написа Тони в Туитър.