След 20 години Нюкасъл отново ще играе в Шампионската лига. Свраките направиха 0:0 срещу Лестър у дома в 37-ия кръг и стигнаха до скъпоценната точка, която им гарантира място в четворката със 70 точки. 

Преди последния кръг тимът е с 4 точки аванс пред Ливърпул и не може да излезе от Топ 4. Домакините всъщност трябваше да спечелят убедително, но и с равенството постигнаха целта си. 

Свраките имаха огромно предимство през почти целия мач. До почивката Свраките удариха на два пъти греди след удари на Уилсън и Алмирон, като при едната ситуация топката впоследствие бе избита и от голлинията. 

Лисиците почти не минаваха центъра, бранейки се близо до вратата си, което обясняваше и защо Джеймс Мадисън и Харви Барнс не започнаха. 

След почивката нищо не се промени. Свраките натискаха здраво, но голът не идваше. Иверсен правеше спасяване след спасяване, а в 71-ата минута Бруно Гимараеш от около метър след корнер прати топката с глава в гредата за трети път. Наистина изумително. 

В добавеното време ударите бяха 23-0 за Нюкасъл, когато Лестър една не измъкна успеха. След къс свободен удар Мадисън центрира опасно, а Тимът Кастан засече от въздуха и стреля към вратата, но със страхотен рефлекс Ник Поуп изби и така гарантира мястото на отбора си в Топ 4 и Шампионската лига. 

Лестър пък остава в зоната на изпадащите с 31 точки и в последния кръг ще се нуждае от задължителна победа над Уест Хям и загуба или равен на Евертън срещу Борнемут, за да оцелее.