Лутън Таун се завърна в английския елит след 31 години, след като надви Ковънтри след дузпи на „Уембли“. 

Шапкарите, които изпаднаха през 1992-а, точно преди първия сезон на Висшата лига, сега спечелиха плейофа в Чемпиъншип, оценяван на 170 милиона паунда. 

Тимът изкара 5 сезона извън Футболната лига между 2009 и 2014, но през 2018 и 2019 спечели поредни промоции, за да стигне до Чемпиъншип, а сега отново ще бъде сред най-добрите. 22-годишното чакане на Ковънтри пък ще се удължи с още поне една година. 

Лутън доминираше през първото полувреме и заслужено поведе, когато в 23-ата минута, когато Илайджа Адебайо се справи с Кайл Макфадзин и намери Джордън Кларк, който реализира. 

Ковънтри обаче се подобри след почивката и в 66-ата минута Виктор Гьокереш намери Густаво Хамер, който изравни с удар от границата на наказателното поле. Това бе първият изравнителен гол във финалния плейоф в Чемпиъншип от 11 години. 

Драмата бе на път да стане пълна, когато в края на продълженията Джо Тейлър от Лутън се измъкна и вкара, но попадението бе отменено след намеса на ВАР заради игра с ръка. 

При дузпите първите 10 бяха реализирани и така се стигна до внезапна смърт. Люк Бери реализира за Лутън, докато Франкати Дабо прати топката над вратата и радостта бе за Шапкарите.