Клубът с най-много сезони в елита на английския футбол - Евертън оцеля в последния кръг за сезона. Гол на Абдулай Дукуре в 57-ата минута донесе успеха с 1:0 над Борнемут, което запази Карамелите над чертата. Те завършиха с 36 точки - 2 повече от Лестър Сити и остават в елита. В Чемпиъншип отиват Саутхемптън, Лестър и Лийдс.

Евертън има 120 сезона в английския елит. Това е второто чудодейно спасение на клуба от изпадане в ерата на Висшата лига. Карамелите оцеляха по същия начин през сезон 2003/04, когато финишираха отново 17-и в дебютната кампания на Уейн Руни. Тогава мениджър бе Дейвид Мойс.

Евертън е един от петте отбора, които никога не са изпадали от Висшата лига. Другите са Манчестър Юнайтед, Арсенал, Челси, Тотнъм и  Ливърпул.

Лестър победи с 2:1 Уест Хям у дома, но това не беше достатъчно, а Лийдс загуби с 1:3 от Тотнъм и също се прости с елита. Хари Кейн вкара два гола за Шпорите и завърши кампанията с 30 попадения във Висшата лига. Едва вторият играч след Алън Шиърър вкарал поне 30 гола в два различни сезона.