Манчестър Юнайтед е готов да плати 10 милиона паунда компенсация на Хари Магуайър, ако той се съгласи да си тръгне през това лято. 

Защитникът се очаква да бъде на пейката в събота във финала за ФА Къп срещу Ман Сити, което би трябвало да бъде последния му мач за Червените дяволи. 

Магуайър има още 2 години от настоящия си договор, който му носи по 190 000 паунда на седмица, но определено разочарова с представянето си и се превърна в резерва в състава на Ерик Тен Хаг. 

Привлечен за 80 милиона паунда през 2019-а, сега той е оценяван максимум на 30 милиона, което ясно показва за какъв спад във формата му става въпрос. През този сезон той бе титуляр в едва 16 от 61 мача на отбора, изместен напълно от Лисандро Мартинес, Рафаел Варан, та дори и от Люк Шоу, който е ляв защитник. 

Магуайър обаче е само един от групата играчи на тима, които вероятно ще си тръгнат и в която влизат още Антони Масиал, Фред, Аарън Уан-Бисака и Скот Мактомини, докато Фил Джоунс, Ерик Баи, Аксел Туанзебе, Алекс Телеш и Брандън Уилямс със сигурност напускат.