Деклан Райс бе на Седмото небе след спечелената Лига на Конференциите от Уест Хям и не обяви категорично, че ще напусне клуба. 

Той вдигна пръв отличието и така се нареди до легендарния Боби Мур, който бе капитан при предишния европейски триумф на Чуковете през 1965-а. 

„Това означава всичко. Все още съм в шок. Абсолютно обичам този клуб, защото те ме направиха да бъда един от тях. Невероятно съм щастлив, а семейството ми бе до мен през всичките възходи и падения, затова сега празнувам с тях. Да спечелим отличието е просто друго ниво“ заяви щастливият халф. 

Той е спряган за преминаване в Арсенал, Байерн Мюнхен и Манчестър Юнайтед като според мнозина това със сигурност е бил последният му мач за отбора, но Райс не го изтъкна категорично. 

„Има доста спекулации относно бъдещето ми. Наистина има интерес от други клубове, но в крайна сметка аз имам още 2 години от договора си с Уест Хям и обичам да играя за този клуб. Все още няма нищо сигурно. Трудно ми е да намеря думи, за да изразя щастието си и в крайна сметка нека да видим какво ще се случи“ добави Райс.