Защитникът на Уест Хям Емерсон Палмиери направи нещо историческо, след като стана първият играч в историята, спечелил и трите европейски клубни турнира. 

Снощи той бе част от тима на Чуковете, който надви Фиорентина след късния гол на Джаред Боуен в края и така триумфира с Лигата на Конференциите. 

През 2019-а той взе с Челси Лига Европа, а 2 години по-късно отново със Сините, триумфира и в Шампионската лига. Отново през 2021-а бе част и от националния тим, вдигнал европейската купа. 

Бранителят вече има татуирани на десния си прасец трофеите от Шампионската лига и Евро 2020, като още преди мача обеща, че при победа ще добави към тях и този от Лигата на Конференциите. 

Емерсон не бе твърд титуляр през сезона, но записа 8 двубоя като титуляр в евротурнирите, както и 90 минути във финала. 

Преди началото на сезона още двама играчи имаха шанс да направят този требъл освен Емерсон. Тами Ейбрахам от Рома не успя, след като Рома падна от Севиля във финала на Лига Европа, но пък Хенрик Мхитарян от Интер може да го стори, ако италианците бият в събота Манчестър Сити в Шампионската лига. Арменецът преди това триумфира с Ман Юнайтед и Рома.