Ливърпул завърши трансфера на Алексис Мак Алистър и се сдоби с първия си нов играч за новия сезон във Висшата лига. Вчера той премина медицинските тестове и подписа 5-годишен контракт - до лятото на 2028-а. 

Световният шампион с Аржентина напуска Брайтън след 4 сезона в клуба. Трансферната сума 35 милиона паунда първоначално, като тя може да се увеличи до 55 милиона в зависимост от представянето му. 

Заради своято универсалност в средата на терена Мак Алистър бе определен за ключова цел на Юрген Клоп в стремежа да подсили халфовата си линия, което сега вече е факт. 

„Чувствам се страхотно. Това е сбъдната мечта. Невероятно е, че съм тук и нямам търпение да започна. Хубаво е, че всичко бе уредено и ще започна подготовка с отбора. Последната година бе фантастична за мен – световната титла, постиженията ни с Брайтън, но сега е време да мисля за Ливърпул и да се подобрявам” заяви Мак Алистър. 

Той ще играе с екипа с №10, който е носен от някои легенди като Джон Барнс, а за последно от Садио Мане, като след него се очаква Червените да погледнат към Матеус Нунеш и Кефран Тюрам. Най-важната цел на Клоп обаче вече бе привлечена в стремежа на Мърсисайдци да се върнат в челото на класирането.