Капитанът на Уест Хям Деклан Райс все пак ще напусне клуба през това лято, обяви президентът Дейвид Съливан. 

След победата над Фиорентина и триумфът в Лигана на Конференцията, халфът не бе съвсем категоричен, че ще си тръгне, но според боса това би трябвало да стане. 

„Мисля, че това бе неговият последен мач за нас. Обещахме му, че може да си тръгне. Той самият иска да го направи. В крайна сметка не можем да искаме повече след всичко, което направи за нас през сезона” заяви Съливан пред talkSPORT. 

„Скоро трябва да има развитие за бъдещето му, а ние трябва да му намерим заместник, дори няколко. Не искахме да се стига дотук. Преди 18 месеца му предложихме по 200 000 паунда, за да остане, но той отказа. Той направи жест, като остана тук още известно време, но след като иска да си тръгне няма как да го задържим” добави той. 

Очаква се Арсенал да излезе с оферта за Райс на стойност 90 милиона паунда много бързо, като Артилеристите остават големия фаворит за привличането му. 

„Мисля, че офертите ще започнат да идват за него още от днес. Има 3-4 клуба, които показаха интерес, но конкретните предложения ще започнат, когато сезонът ни приключи” каза още Съливан.