Сезонът във Висшата лига завърши преди по-малко от 3 седмици, но вече е ясна програмата за новата кампания, която ще стартира във втория уикенд на август. 

Шампионът и носител на требъл Манчестър Сити ще открие защитата на титлата си с гостуване на новака Бърнли, воден от бившия капитан на Гражданите Венсан Компани. Мачът ще се състои на 11 август, петък. 

Първият кръг предлага още любопитни двубои сред които е дербито Челси – Ливърпул в неделя. Манчестър Юнайтед ще се изправи срещу Уулвърхемптън в понеделник, а Арсенал ще е домакин на Нотингам. 

Останалите мачове са: Нюкасъл – Астън Вила, Брентфорд – Тотнъм, Шефилд Юнайтед – Кристъл Палас, Брайтън – Лутън, Борнемут – Уест Хям и Евертън – Фулъм. 

Сезонът ще завърши на 19-и май догодина. Двата мача между конкурентите от последната кампания – Манчестър Сити и Арсенал ще се изиграят на 7 октомври на „Емиратс“ и на 30 март на „Етихад“. 

Дербитата на Северен Лондон са на 23 септември и 27 април, като първо Артилеристите ще приемат Тотнъм. Ливърпул ще се изправи срещу Евертън на 21 октомври, а първото дерби на Манчестър между Юнайтед и Сити е на „Олд Трафорд“ на 28 октомври. Червените дяволи и Ливърпул  се срещат  на 16 декември и 6 април, а Ман Сити и Червените ще играят на 25 ноември и 9 март.