Англия нямаше никакви проблеми и прегази 4:0 Малта като гост в европейска квалификация. Така Трите Лъва имат пълен актив от 9 точки след първите три мача в група С и са начело в класирането. Малта остава без точка на последното място.

Хари Кейн отново се отличи с гол и рекорди, по едно попадение добавиха Трент Аликзандър - Арнолд и Калъм Уилсън, а Апап си отбеляза автогол. Феновете си помислиха, че Хари Кейн откри резултата след хубав пробив отдясно на Букайо Сака и центриране от аутлинията, в последствие се оказа, че е автогол на Апап. Капитанът на Англия засече топката от 2 метра. Малко след това Аликзандър-Арнолд, който играеше с №10 на гърба като полузащитник, направи 2:0 с мощен удар от дистанция. Дузпа, реализирана от Хари Кейн направи резултата 3:0 за гостите още през първото полувреме.

Това беше 56-ия гол на Кейн с екипа на Англия. Той е вкарал във всяка от последните 11 срещи в квалификации за националния тим. Чак в края на мача Англия вкара четвърти гол. Разписа се от дузпа Калъм Уилсън. Решението за наказателният удар обаче бе повече от скандално. Така това стана първият мач в историята на Англия, в който двама различни играчи на Трите Лъва вкарват от дузпа.

Съставът на Англия: Пикфорд, Трипиър, Гуехи, Магуайър, Шоу (60 Мингс), Аликзандър-Арнолд, Райс, Хендерсън (60 Рашфорд), Сака (46 Фоудън), Кейн (60 Уилсън), Мадисън (70 Езе)