Рой Ходжсън се съгласи да остане мениджър на Кристъл Палас и през следващия сезон. 75-годишният треньор е дал устно съгласие за едногодишен договор, който ще бъде подписан съвсем скоро. Ходжсън беше назначен за временен мениджър на Палас през март след уволнението на Патрик Виейра.

Орлите взеха пет победи и три равенства, претърпявайки само две поражения в този период от 10 мача и завършиха на 11-то място, на 11 точки от зоната на изпадащите и за първи път в историята над Челси в ерата на Висшата лига.

Ръководството на Палъс обмисли опциите на други кандидати, включително Пауло Фонсека, Стив Купър, Греъм Потър и Брендън Роджърс, но в крайна сметка почувства, че рекордът на Ходжсън през миналия сезон и силната му връзка с клуба го правят точния човек за поста. Ходжсън отказа да потвърди преди последния мач на Палас от миналия сезон дали очаква да се завърне за кампанията 2023-24.

„Подписах договор до края на сезона тук“, каза той. „Бях много щастлив да го направя, благодарен съм, че ми беше дадена тази възможност. През цялото време съм гледал на това като на последния си мач от договора ми, що се отнася до мен, това е така.”

Това ще бъде третият път, когато Ходжсън – който също беше в книгите на клуба като играч – е назначен от Палас. Първият му мандат начело започна през 2017 г. и продължи малко под четири години.

Той подписа краткосрочен договор с Уотфорд през януари 2022 г., но потвърди напускането си, след като изпадането им в Чемпиъншип беше подпечатано и каза, че не очаква да поеме друга мениджърска работа във Висшата лига.

Кариерата на Ходжсън в клуба продължава повече от 45 години и той е работил в къде ли не - Интер, Блекбърн Роувърс, Фулъм, Ливърпул, Уест Бромич Албиън и Палас, както и националните отбори на Швейцария, Обединените арабски емирства и Финландия.