Англия и Украйна се класираха на полуфиналите на Европейското първенство до 21 г. Островитяните победиха с 1:0 Португалия и си осигуриха сблъсък с Израел за място на финала. По-голямата изненада бе победата на Украйна над Франция с 3:1. Победата на Англия пък бе от голямо значение за Израел, защото това означава квота за олимпийските игри. Израел е втората държава в историята, която се класира за Олимпиада от два различни континента. През 60-те и 70-те отбора по футбол игра след класиране от Азия, а сега ще играе като представител на Европа.

Единственият гол за Англия вкара Антъни Гордън. Островитяните, които са двукратен шампион  в турнира, изгубиха една от звездите си - Джейкъб Рамзи. Халфът на Астън Вила напусна терена с патерици след края на мача. Англия ще играе именно с Израел за място на финала. Мачът е в сряда от 19,00 ч. в Батуми.

Украйна също е на полуфинал след като навакса пасив и обърна Франция от 0:1 до 3:1.В герой за украинците се превърна Георгий Судаков. Той вкара два гола. Райън Черки бе извел Петлите напред, но звездата на Челси Михайло Мудрик, който игра за първи път в турнира, се развихри. Първо спечели дузпа, която Судаков вкара, а после асистира за втория гол за Украйна след дълъг пас именно към Судаков. Капитанът Бондаренко оформи крайното 3:1 след паузата.

На полуфинала Украйна ще играе с Испания. Мачът е в сряда от 21,45 ч. в Букурещ.