Мейсън Маунт обяви, че сега е точният момент за него да напусне Челси и да премине в Манчестър Юнайтед. 

Халфът се сбогува с феновете на Сините, след като премина медицинските тестове при Червените дяволи и трансферът му за 60 милиона паунда ще бъде завършен вероятно до 24 часа. От сумата 55 милиона са гарантирани, а останалите са в зависимост от изиграните мачове и постигнатите успехи. Договорът му ще бъде за 5+1 години. 

„Здравейте фенове на Челси. Предвид спекулациите през последните месеци сигурно не сте изненадани от решението му да напусна Челси“ сподели Маунт в специално видеообръщение към привържениците на лондончани. 

„Мисля, че заслужавате повече от писмено изявление и искам директно да ви кажа, колко съм благодарен за вашата подкрепа  през тези 18 години. Зная, че някои от вас няма да са доволни от решението ми, но това е правилният ход за мен на този етап от кариерата ми“. 

„Дойдох в Челси, когато бях на 6 години и заедно преминахме през много неща, като преживяхме незабравими успехи и мигове. Академията на клуба ми помогна страшно много, за което съм невероятно благодарен. Искам да благодаря на всички треньори и съотборници през годините, но най-вече на вас. Желая ви всичко най-хубаво“ сподели още полузащитникът.