Участникът в Шампионската лига Нюкасъл търси купувач за нападателя Алан Сен-Максимен, твърди английското издание „The Telegraph”. 

Французинът е любимец на феновете, но често има проблеми и с контузии, които не му позволяват да се превърне във фигурата, която би могъл да бъде на „Сейнт Джеймсис Парк”. 

Според изданието той е бил предложен на няколко клуба, като окончателна яснота за бъдещето му трябва да има до дни. Сен-Максимен обаче не иска да ходи в Саудитска Арабия, а предпочита Серия А, но не е ясно дали местните клубове са готови да дадат исканите от Свраките пари за него. 

Мениджърът Eди Хау вече е наясно и в кои играчи би вложил парите от французина. За негов завестник е гласен Харви Барнс от изпадналия Лестър, а интерес има и към защитника Тино Ливраменто от друг отбор, напуснал елита – Саутхемптън. 

Счита се, че Нюкасъл иска да получила около 35-40 милиона паунда за Сен-Максимен, който все още е на 26 години. Той играе в Тайнсайд от 2019-а и до момента записа 13 гола и 21 асистенции, но пропусна и доста мачове.