Мейсън Маунт направи дебют за Манчестър Юнайтед, а тимът победи Лийдс с 2:0 в първата си контрола преди новия сезон играна в Осло. Някои от основните футболисти на тима очаквано не играха. 

Бившият играч на Челси показа добра игра, като още в началото бе близо до попадение с далечен удар. Той остана на терена до края на полувремето, като очаквано съставът на Червените дяволи бе различен след почивката. 

Именно тогава обаче, тимът от „Олд Трафорд“ вкара головете и си осигури победата. Ноам Емеран откри в 67-ата минута, след като бе изведен отдясно и реализира с прецизен изстрел. В 81-ата минута авторът на попадението се отчете и с асистенция, като намери Джо Хюгил около точката за дузпата и той вкара без да се замисля. 

„Мисля, че дебютът ми бе доста позитивен. Тренирам с отбора от около седмица и беше хубаво след всичките усилия да изиграем подобен мач. Вече разбрах как играят момчетата и какво иска мениджъра и съм доволен. Това е добър старт и добра победа“ заяви Маунт. 

Съставът на Ман Юнайтед през първото полувреме: Хийтън, Уан-Бисака, Варан, Мартинес, Фернандеш, Мейну, Маунт, Ханибал, Амад, Санчо, Форсън

Съставът на Ман Юнайтед през второто полувреме: Коварж, Хурадо, Фиш, Бенет, Уилямс, Гор, Хансен-Ароен, Савидж, Емеран, Хюгил, Шоретайър