Астън Вила завърши трансфера на защитника Пау Торес, който идва от Виляреал и става вторият най-скъп играч в историята на клуба. 

За него бирмингамци ще платят гарантирани 33 милиона паунда, като могат да добавят и още няколко милиона в зависимост от представянето му. По-скъп от него е само Емилиано Буендиа, купен за 38 милиона от Норич през 2021-а. 

Торес записа 39 участия за Виляреал през миналия сезон, а бе част и от националния тим на световното в Катар. Той имаше клауза за откупуване от 60 милиона паунда, но Вила договори по-добър срок на плащане, което свали цената. 

Унай Емери добре познава качествата на защитника, който бе свързан с Жълтата подводница в продължение на 21 години, след като започна от академията на клуба и бе ключова фигура в състава, който спечели Лига Европа през 2021-а. 

Бранителят е второто ново попълнение на Вила през сезона, след като преди това тимът привлече със свободен трансфер Юри Тилеманс от Лестър. Тимът започва сезона във Висшата лига с гостуване на Нюкасъл на 12 август.