Бившият английски национал Деле Али разкри в емоционално интервю, че е имал ужасно детство и дори е бил насилен сексуално. Освен това е бил пристрастен към приспивателните и през тази година е бил за 6 седмици на терапия в САЩ. 

В последните години кариерата на халфа тръгна надолу. През 2019-а той записа последното си участие с националния екип, след което загуби мястото си в Тотнъм, бе продаден на Евертън, където обаче също не играеше и през миналия сезон игра под наем в Бешикташ. 

„Има някои неща, които могат да дадат разбиране за нещата при мен. Когато бях на 6 бях насилен от приятеля на майка ми, която бе алкохоличка. Бях пратен в Африка да се уча на дисциплина, а след това се върнах. На 7 започнах да пуша, а на 8 започнах да продавам наркотици. На 12 бях осиновен и не мога да бъда достатъчно благодарен на тези хора за това, което направиха за мен“ заяви Али в интервю пред Гари Невил.

„Напоследък пък се оказах пристрастен към приспивателните, като това вероятно не е проблем само при мен. Взимах ги непрекъснато, през целия ден, особено когато не играех, просто за да избягам от реалността. Може би сега е точният момент да разкажа за това. Трудно е, а и се страхувах да говоря за всичко. Когато се върнах от Турция се оказа, че трябва да се оперирам. Бях в депресия. Затова реших да отида на рехабилитация, която се бори с пристрастяването и травми от детството“ добави той. 

„Не ме разбирайте погрешно, аз обичам футбола. Той спаси живота ми. Дължа всичко на играта. Но не е толкова лесно, както си мислят някои хора. Да, имаш пари и можеш да правиш неща, които иначе не би могъл, но ментално може да бъде тежко. Най-трудно ми бе, когато Жозе Моуриньо спря да разчита на мен. Мислех да се откажа още на 24 години“ каза още Али. 

От Евертън подкрепиха футболиста и поискаха уважение към него. Президентът на ФИФА Джани Инфантино също изрази съчувствието си към преживяното от играча. В момента той тренира с отбора в Швейцария.