Арсенал получи удар в навечерието на новия сезон, след като Габриел Жезус претърпя операция и ще пропусне старта на кампанията. 

Очаква се  бразилецът  да отсъства от терените за няколко седмици, след като е получил възпаление на коляното заради което пропусна серия мачове и през миналия сезон. 

„За съжаление той претърпя лека процедура в сряда сутринта. Усети дискомфорт в коляното, което му създаде проблеми по-рано, така че трябваше да бъде опериран. Не е нещо сериозно, но ще отсъства няколко седмици” заяви Микел Артета след победата над Монако с дузпи за трофея „Емиратс”. 

„Ударът е голям, защото той бе във форма и в много добро състояние, но сега го загубихме заради възпаление на коляното. Трябваше да вземем правилно решение, а то е да защитим играча и той да се върне възможно най-бързо, така че го направихме” добави той. 

При това положение Еди Нкетиа се очаква да води атаката, след като Фоларин Балогун най-вероятно ще бъде продаден на Интер, след като Артета потвърди, че плановете за нападателя не се променят.