Английският футбол се завръща тази вечер, когато ще се изиграе първият мач от новия сезон в Чемпиъншип. 

Шефилд Уензди ще приеме изпадналия от елита Саутхемптън, като през уикенда ще се изиграят първите кръгове и от Лига 1 и Лига 2. 

В неделя предстоя двубоят за трофея „Къмюнити Шийлд“ между Манчестър Сити и Арсенал, който пък символично предхожда старта на Висшата лига, който е следващия петък с мача Бърнли – Ман Сити. 

Иначе освен Светците в Чемпиъншип през този сезон от елита изпаднаха Лийдс и шампиона от 2016-а Лестър. Новаците в дивизията са Уензди, Плимут и Ипсуич, а както обикновено битката в нея ще бъде убийствена. 

На този етап за фаворити за промоция и първо място букмейкърите определят Лисиците, като след тях се подреждат Лийдс и Саутхемптън, но шансове се дават още на Мидълзбро, Ипсуич и Норич. 

Що се отнася до потенциалните изпадащи от дивизията, за аутсайдери са считани Родъръм, Плимут и Куинс Парк Рейнджърс, където лятото определено не бе особено приятно. 

Засега някои от големите имена остават в отборите си и ще започнат сезона като Джеймс Уорд-Праус, Ромео Лавия, Тайлър Адамс и Джак Харисън, но това може и да се промени до края на месеца. 

Така или иначе сигурното е, че както винаги сезонът във второто ниво на английския футбол ще бъде повече от любопитен.