С два гола на полузащитника Киърън Дюсбъри-Хол Лестър започна с победа новия сезон в Чемпиъншип, печелейки с 2:1 срещу Ковънтни. 

Лисиците, които след 9 сезона отново са във второто ниво на английския футбол, но са фаворити за промоция, изостанаха в 47-ата минута, когато защитникът Кайл Макфадзийн вкара с глава за гостите. 

Домакините все пак натиснаха и 13 минути преди края Денис Прат центрира отлично, а Дюсбъри-Хол засече и изравни. Последва греда за Ковънтри преди халфът окончателно да се превърне в герой, носейки победата с великолепен удар в далечния ъгъл в 87-ата минута. 

Така бившият помощник на Пеп Гуардиола Енцо Мареска започна с победа начело на Лестър, макар че генерално играта на отбора не бе особено впечатляваща. В същото време Ковънтри изглеждаше доста добре и явно има сериозни амбиции отново, след като в края миналия сезон загуби с дузпи финалния плейоф за влизане във Висшата лига.  

В същото време друг изпаднал – Лийдс, едвам докопа 2:2 срещу Кардиф у дома. Уелсците поведоха с 2:0 до почивката, но малко след нея Купър намали, а в 95-ата минута Крисенсио Съмървил се оказа на точното място след блокиран удар на Синистера, овладя и стреля в далечния ъгъл, за да изравни.