Италианската звезда Николо Дзаниоло официално подписа с Астън Вила под наем с опция за закупуване от Галатасарай, която се превръща в задължение, ако са изпълнени определени условия. Цената на нападателя ще е общо 44,375 милиона евро.

24-годишният футболист премина медицински тестове през последните няколко дни и имаше съобщения за съмнения, произтичащи от тези прегледи, тъй като Дзаниоло има две операции на кръстна връзка на коляното. И двете травми бяха през 2020 г. Беше съобщено, че това ще бъде наем на стойност 3,5 милиона евро с опция за закупуване за още 20 милиона евро плюс 7 милиона евро добавки в зависимост от представянето.

Въпреки това официалните данни, обявени от Галатасарай, показват, че Астън Вила ще плати значително повече от това. Тяхното изявление отбелязва, че Вила ще плати 5 милиона евро за наема за целия сезон плюс бонуси, свързани с представянето, от максимум 1,375 милиона евро. Наистина има задължение за закупуване, ако са изпълнени определени условия и то е определено на 22,5 милиона евро плюс още 15,5 милиона евро в добавки.

Ако бъде потвърдено, това ще увеличи общите му разходи до 44,375 милиона евро. Освен това има включена клауза за 10% от бъдещата продажба, което прави Дзаниоло още по-скъп за Вила.

Галатасарай също дължи 20 процента от сумата за продажба на Рома, така че това ще бъде над 8 милиона евро. Дзаниоло отиде в Турция през февруари, след като се скара с Жозе Моуриньо и отказа да тренира.

Самият Дзаниоло обяви, че винаги е мечтал да играе във Висшата лига. "Много съм щастлив да бъда тук“, каза Дзаниоло пред официалния уебсайт на Астън Вила. „Когато директорът Мончи ми се обади, нямах търпение да бъда тук и нямам търпение да изиграя първия мач с тази фланелка за тези невероятни фенове.“

24-годишният футболист имаше два дни медицински теста преди да подпише договора и се събра отново с Мончи, чийто най-добър ход в Рома беше да подпише с Дзаниоло като част от трансфера на Раджа Наинголан в Интер през 2018 г.

„ Астън Вила е един от най-добрите отбори в Англия и във Висшата лига. Искам да играя и да покажа качествата си. Унай Емери е един от най-великите треньори в света и това е голям повод да покажа качеството си, голям шанс за целия отбор. Висшата лига е най-важният шампионат в света и това беше моята мечта, когато бях млад, един ден може би ще играя във Висшата лига. Сега съм тук и нямам търпение да играя.

„Лига на конференциите е много труден турнир, спечелих го с Рома, но тази година имаме много добър отбор и се надявам да успеем да го спечелим с Вила. Давам 100 процента на терена, извън него и в съблекалнята. Знам качеството си и се надявам да го покажа на терена. Villa Park е невероятен, привържениците на Астън Вила са много страстни и нямам търпение да ги видя.”