Английският Борнемут привлече капитана на САЩ Тайлър Адамс, след като активира клаузата му за откупуване от Лийдс на стойност 20 милиона паунда. 

Халфът бе пред трансфер в Челси, който обаче пропадна и в крайна сметка се оказа  в състава на Черешките, въпреки че от бившия му клуб твърдяха, че срокът, в който клаузата за откупуване може да бъде задействана, е изтекъл. 

Адамс все екипа с №18 в новия си отбор, като подписа контракт за 7 години, превръщайки се в седмото ново попълнение на отбора за кампанията. 

„Той е играч, на когото се възхищаваме от дълго време. По време на това лято е добре документирано признанието за таланта му, така че да е сега при нас само показва амбициите, които имаме като клуб“ заяви изпълнителният директор Нийл Блейк, чийто тим  започна с точка от първите два мача за сезона в първенството. 

През миналата кампания 24-годишният Адамс записа 24 участия във Висшата лига за Лийдс, като създаде 24 положения за отбора и регистрира 82% точност на подаванията си. Преди това той игра за РБ Лайпциг в Германия и ще може да направи дебют следващата събота срещу Тотнъм.