Полузащитникът на Уест Хям Лукас Пакета е заподозрян, че умишлено си е изкарал жълти картони в няколко мача, разкрива „Дейли Мейл“. 

Бразилецът е разследван за нарушаване на правилата за залагане, като се оказва, че проучванията срещу са започнали още преди 5 месеца. 

Те обаче са били ускорени от жълтия картон, който той получи в края на двубоя срещу Борнемут на 12 август, след като преди това бе предупреден официално в срещите с Астън Вила на 11 март и с Лийдс на 21 май. 

Срещу Черешките обаче, Пакета доста глупаво получи картон при равенството 1:1, което е съвпаднало с подозрително увеличение на залаганията за подобно нещо от няколко акаунта, които са свързани именно с футболиста. 

Счита се, че именно разследването на играча за тези 3 случая, е било причината преговорите между Уест Хям и Манчестър Сити за трансфера му на стойност 85 милиона паунда при Гражданите, да пропаднат. 

На този етап Пакета отрича да е правил нещо нередно, а и от клуба го подкрепят, като в неделя той бе в основата на впечатляващата победа над Челси с 3:1.