Рахийм Стърлинг се развихри с два гола и асистенция, а Челси взе първата си победа за сезона след 3:0 над Лутън в първия мач от третия кръг на Висшага лига. 

Бившият играч на Манчестър Сити и Ливърпул игра наистина много силно, за да може и мениджърът Маурисио Почетино да си отдъхне с първия успех след завръщането си в английския елит. 

Стърлинг откри през първото полувреме, а след неособено добър период за Челси след почивката, вкара гола на спокойствието, за да подаде след това и за третото попадение. 

Сините наистина играха доста добре, макар и да имаха и неособено добри минути. Те записаха първи домакински успех след 9 мача и първа суха мрежа от 11 срещи, като имат 4 точки, докато новакът е без точка и само с един отбелязан гол, но все пак и в трите мача дотук бе гост, заради обновяване на стадиона му. 

За Челси Мойсес Кайседо бе за първи път титуляр, след проблемите с контузии и отсъствието и на Карни Чуквуемека. Общо играчите с травми за Сините вече са 7, след като Михайло Мудрик не бе в групата. За гостите Рос Баркли излезе срещу бившия си тим, а и Рийс Бърк се завърна след  контузия. 

Лондончани опитаха да натиснат в началото, но не успяваха да стигнат до чисти ситуации, въпреки предимството си. Новото бе, че Енцо Фернандес е пратен в по-предни позиции за сметка на Конър Галахър. 

Кайседо все пак потърси далечния ъгъл в 8-ата минута, но неточно. В 14-ата минута от границата на наказателното поле Енцо Фернандес стреля на сантиметри от целта след добра работа на Джаксън и Чилуел. 

В крайна сметка логичното се случи малко след това. Стърлинг получи на крилото, набра скорост, премина между няколко съперници с финтове и влезе в наказателното поле, а след това с диагонален удар по земята даде предимство на Челси. 

Последваха по-спокойни минути, в които Шапкарите се активизираха, но без да стигнат до нещо опасно пред Санчес. Челси пък действаше спокойно и търпеливо в чакане на ситуация, от която да удвои преднината си. Такъв шанс до паузата обаче нямаше и логично нямаше промяна на резултата. 

Скоро след  началото на второто полувреме започна Чилуел се измъкна за домакините и бе сам срещу вратаря на около 11-12 метра от мрежата, но вместо да стреля потърси подаване и опасността отмина, което бе наистина странно отиграване от бранителя. Малко след това Джаксън стреля на два пъти, но  Камински отрази шутовете му. 

В 55-ата минута контра на Челси завърши с подаване на Стърлинг наляво и удар в гредата по диагонала на Енцо Фернандес. В 61-ата минута Лутън докосна изравняването след хубава атака отдясно на скорост, пас в наказателното поле, където топката на два пъти бе отклонена, за да стигне до Джайлс, който стреля, получи се рикошет, но Санчес успя да се намеси. Сериозно предупреждение за Челси. 

Гостите наистина се поокопитиха, но отвориха пространства за лондончани и първо удар на Чилуел бе блокиран, а след това опит на Стърлинг по диагонала бе твърде слаб. Второто попадение за Челси така и не идваше. 

В 68-ата минута все пак феновете ликуваха. Густо бе изведен отдясно в наказателното поле, върна топката към дузпата, където Стърлинг бе непокрит, за да вкара второто си попадение в мача. 

В 75-ата минута победата стана още по-убедителна, като този път Стърлинг асистира с подаване отдясно за Никълък Джаксън, който не пропусна да открие сметката си за лондончани, засичайки пред вратата. 

Последва пропуск на Галахър, който стреля доста слабо след  добро подаване на Чилуел, а до края до нови попадения не се стигна, но така или иначе Сините стигнаха като цяло до комфортен триумф. 

Челси – Лутън    3:0

1:0    Стърлинг 17
2:0    Стърлинг 68
3:0    Джаксън 75

Челси: Санчес, Дизази, Колуил, Силва, Густо, Кайседо, Енцо Фернандес, Чилуел (86 Маатсен), Галахър, Стърлинг (92 Бърстоу), Джаксън (83 Угочукву)
Лутън: Камински, Локиър, Бърк (80 Мпанзу), Джайлс, Бел, Чонг (80 Андерсън), Накамба, Каборе (70 Даути), Баркли (80 Огбене), Морис, Адебайо (70 Браун)