След като не спечели точка и не вкара гол в първите си 3 мача от сезона, Евертън привлече нов нападател, плащайки 25,75 милиона паунда за Бето от Удинезе. 

Португалецът подписа договор за 4 години, след като през миналия сезон вкара 10 гола в 34 мача от Серия А, за да се превърне в 4-ия нов нападател на Карамелите през това лято. 

„Хубаво е, че идвам в Евертън. Винаги съм харесвал този клуб, защото това е отбор с големи традиции и история, така че бе лесно да реша. Когато такъв тим те поиска през зимата, а след това се върне и през лятото, значи наистина те иска. Моят идол Самуел Ето’о също е играл тук, което прави трансфера ми още по-специален“ заяви Бето. 

„Искахме силно да подсилим атаката си и да добавим качество в нападението си и Бето ни носи именно това. Той впечатли в Италия в последните два сезона, показвайки че може да бележи, да пази отлично топката и че е силен във въздуха. Освен това работи за отбора, което ще му помогне да се наложи при нас и да се справи успешно“ отчете мениджърът Шон Дайш. 

Преди паузата за националните  отбори Евертът играе с Донкастър в Карабао Къп утре, а в неделя гостува на Шефилд Юнайтед от първенството.