Както се очакваше Манчестър Юнайтед продаде вратаря си Дийн Хендерсън на Кристъл Палас, след като стражът нямаше бъдеще на „Олд Трафорд“. 

Трансферната сума е 15 милиона паунда, като тя може да се увеличи с още 5 милиона в зависимост от покриването на различни условия от играча. 

Договорът на вратаря е за 5 години. През миналия сезон той бе под наем в Нотингам, но се контузи и пропусна сериозна част от кампанията. 

„Много съм щастлив и развълнуван, че съм тук и нямам търпение да започна. Това е клуб със страхотни фенове и силни футболисти, които искат да успеят, така че тук се гради нещо сериозно, от което искам да бъда част“ заяви Хендерсън. 

„Дийн е фантастичен вратар и е отлично попълнение за нас. Отдавна следихме развитието му и той определено се справи прекрасно, не само в Юнайтед, но и във Форест и Шефилд Юнайтед“ отчете президентът на Палас Стив Периш. 

Хендерсън ще се конкурира със Сам Джонстън на „Селхърст Парк“, а Юнайтед ще привлече турчина Алтай Байъндър от Фенербахче за 4,3 милиона паунда.