Шефът на съдиите в Англия Хауърд Уеб призна за сериозна грешка в помощ на Манчестър Юнайтед по време на ново телевизионно предаване на „Скай Спортс“, в което се коментират ключови ситуации и се пускат записи от комуникацията между реферите. 

Става дума за двубоя на Червените дяволи в средата на миналия месец срещу Уулвърхемптън, който те спечелиха с 1:0, след като в самия край реферът Саймън Хуупър отказа да даде дузпа за Вълците след тежко влизане на вратаря Андре Онана с нападателя Саша Калайджич. 

При разпространената комуникация с ВАР-арбитъра Майкъл Салисбъри първоначално той сигнализара за потенциална дузпа, обявявайки че вратарят сериозно закъснява. Следва обаче обсъждане, че тъй като в случая защитникът Крейг Доусън играе с топката, а на Калайджич, дузпа няма да има. 

Уеб обаче призна, че неговите подопечени са допуснали грешка, заради която впоследствие се е извинил на Уулвърхемптън. 

„Въпросът е, че тук Онана се блъска в противниковия нападател и това не е сблъсък между двама футболисти. Затова определено има грешка. Ние обаче трябва да признаваме допуснатите неточности, за да ги изчистим, защото тук все пак става въпрос за ясна грешка“ отчете Уеб, който дискутира и други спорни моменти от първите 4 кръга.