Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт защити горещо защитника Хари Магуайър, който снощи си вкара автогол при победата над Шотландия с 3:1. 

Футболистът отдавна е прицел на феновете, като снощи тези на домакините аплодираха иронично всеки негов пас, след като влезе на терена на почивката. 

Той успя да върне интригата в мача, отклонявайки центриране в собствената си врата и правейки резултата 2:1, но Хари Кейн подпечата успеха на Англия. 

„От гледна точка на Шотландия разбирам това. В крайна сметка това е следствие от нелепото отношение към него от доста време насам. Част от това обаче се дължи и на нашите привърженици. Това е някаква шега! Никога не е имало подобно поведение срещу даден футболист от страна на феновете, коментаторите и анализаторите. Създадохме нещо, което не съм виждал, а и в крайна сметка говорим за играч от един от най-успешните отбори на Англия в последните десетилетия“ заяви Саутгейт. 

„Той е от ключовите футболисти за тези успехи. Не спирам да говоря колко са важни опитните играчи, от които е и той. Всеки път, когато е на терена трябва да показва невероятна устойчивост и твърдост. Той е топ играч и ние сме с него. Той е силен и отличен футболист“ допълни селекционерът.