Защитникът на Тотнъм Кристиан Ромеро бе обявен за много по-добър дори от Върджил ван Дайк, макар и от сънародника си и световен шампион от 1986-а година Хорхе Буручага. 

Купен за солидните 42 милиона паунда през 2021-а  от Аталанта, 25-годишният футболист се утвърди в състава на Шпорите, като през този сезон е един от капитаните, а дори и вече вкара 2 гола във Висшата лига в първите 4 мача. 

В края на миналата година  той бе титуляр в 6 от 7-те мача на Аржентина на световното по пътя към титлата, като на финала игра през всичките 120 минути. 

„Казват, че Ван Дайк е най-добрият защитник в света, но Ромеро е 10 пъти по-добър от него. Ако погледнете силните бранители не са  сред най-бързите. При Кути Ромеро има баланс между сила и скорост“ заяви Буручага. 

Друго доказателство за позитивното влияние на Ромеро и това, че Тотнъм е един от малкото отбори до момента през сезона с 2 сухи мрежи на сметката си, след като да не допуснеш гол в елита на Англия в момента започва да се превръща в сериозно постижение.