Халфът на Тотнъм Джеймс Мадисън бе избран за играч на месец август във Висшата лига след много силния си първи месец с екипа на Шпорите. Това е дебютно такова отличие за него. 

Футболистът, който бе привлечен от Лестър през лятото, помогна на лондончани да стартират кампанията с 3 победи и равен и бързо да забравят раздялата си с Хари Кейн.

„На  няколко пъти бях номиниран за наградата и съм щастлив, че най-после успях да я спечеля. За един играч началото в нов клуб никога не е лесно, така че ако ми бяхте предложили това преди старта на сезона, щях да го приема веднага“ заяви Мадисън, който записа гол и 2 асистенции в трите мача на Тотнъм през август.

Бившата звезда на Лестър обаче обяви, че най-любимият му момент досега е мачът, в който не се отчете с попадение или голов пас, но пък той бе спечелен.

„Да изляза срещу Манчестър Юнайтед в първия си домакински мач за Тотнъм бе невероятно. Направо тръпки ме побиха“  добави Мадисън, който се пребори с конкуренцията на Тайо Ауоний, Джаръд Боуен, Брайън Мбемо, Каору Митома и Родри.