Манчестър Сити обърна Уест Хям с 3:1, за да запише пета поредна победа във Висшата лига и да остане на върха с пълен актив от 15 точки. 

Двубоят предложи много положения, като Гражданите изоставаха на почивката, но след нея преобърнаха нещата в своя полза. 

Жереми Доку, който игра много силно, изравни с първия си гол за отбора, а Бернардо Силва и Ерлинг Холанд довършиха обрата, за да могат Гражданите да нанесат първа загуба на Чуковете. 

За домакините имаше една промяна, след като Томаш Соучек се завърна в състава на мястото на Саид Бенрама. При шампионите разликите бяха 2 от разгрома над Фулъм. Йошко Гвардиол и Бернардо Силва замениха Нейтън Аке и контузения Матео Ковачич. Стоунс, Грийлиш и Де Бройне оставаха аут поради контузии. 

Гражданите започнаха да доминират от самото начало и да създават напрежение за домакините. В 7-ата минута те като по чудо не вкараха. Ареола спаси удар на Родри, след това испанецът отново стреля, а шутът му бе блокиран, за да дойде след това и избиване на Соучек от голлинията. Чуковете успяха да оцелеят. 

Те го направиха и в 15-ата минута, когато Гвардиол намери отлично Холанд на далечната греда, но норвежецът не успя да уцели вратата, макар и да бе сам. Голям пропуск за голмайстора. 

Лондончани отговориха, когато Боуен изпълни корнер и топката влизаше в близкия ъгъл, преди Соучек да я отклони зад себе си, а Агер пропусна да я прати в мрежата отблизо. Този път късметът бе за гостите.  

След това Фодън не успя да стреля точно от границата на наказателното поле, а и Диаш не бе точен. Към средата на първата част Уест Хям поизравни играта, но пак усещането бе, че Сити има предимство. 

В 35-ата минута Уорд-Праус не затрудни Едерсон, но само секунди след това даде предимство на отбора си. Цоуфал напредна отдясно при контраатака и центрира отлично, а халфът с глава прати топката в мрежата. 

Малко преди почивката Холанд пропусна да изравни, когато не успя да уцели добре топката и пропусна отблизо. След това Родри тества Ареола, който се справи и така Уест Хям водеше на почивката. 
 
Секунди след нея обаче, Сити изравни. Жереми Доку получи на скорост отляво, напредна по диагонала и майсторски намери далечния ъгъл, за да отбележи първия си гол с екипа на Ман Сити. 

Скоро след това Фодън принуди Ареола да избива топката, а при добавката Гвардиол стреля над вратата. В 52-ата минута Алварес разтресе гредата след отличен пряк свободен удар. Последва атрактивен удар от въздуха на Холанд, който Ареола пак изби. Изглеждаше, че голът е неизбежен, но Антонио се измъкна сам срещу Едерсон, преди да се поведе дълго и вратарят на Сити да се справи. 

Холанд стреля с глава, но не затрудни Ареола, след което удар на Емерсон бе отклонен в корнер, след което Зума стреля с глава, но Едерсон се отчете с отлично спасяване. 

Последваха по-спокойни минути преди в 76-ата минута Сити все пак да стигне до очаквания гол. Алварес даде отличен прехвърлящ пас за Бернардо Силва, който изпревари Ареола и пусна топката покрай него, а Холанд я остави на голлинията да премине зад нея. 

Десетина минути след това норвежецът все пак вкара, когато бе изведен от Силва и с остър удар с левия крак този път не сбърка, за да завърши мач, в който можеше да има поне хеттрик, все пак с попадение. 

Уест Хям – Манчестър Сити    1:3

1:0    Уорд-Праус 36
1:1    Доку 46
1:2    Бернардо Силва 76
1:3    Холанд 86

Уест Хям: Ареола, Цоуфал (87 Керер), Зума, Агер, Емерсон, Соучек (87 Ингс), Алварес (68 Бенрама), Уорд-Праус, Пакета, Боуен, Антонио (67 Судус)
Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Диаш, Гвардиол, Аканджи, Б. Силва, Фодън (67 Матеуш), Алварес, Доку (90 Гомес Мартин), Холанд