Арсенал прекъсна серията си от лоши двубои в град Ливърпул, след като надви Евертън с 1:0 като гост. 

В последните си 10 мача край река Мърси лондончани имаха едва 2 точки, но сега успяха да триумфират там за първи път от почти 6 години, благодарение на попадение на резервата Леандро Тросар през второто полувреме. 

Артилеристите не бяха впечатляващи, но след като подобриха играха си след почивката, успяха да стигнат до важните 3 точки и така имат 13, с 2 по-малко от Ман Сити. Евертън не направи нищо особено в атака и остава само с точка от 5 мача. 

И за двата отбора имаше по 2 промени от предишния има мач, като Дуайт Макнийл бе за първи път титуляр за Карамелите, възстановявайки се от травма в глезена. Витали Миколенко също започна на мястото на Нейтън Патерсън. За Артилеристите Давид Рая бе на вратата вместо Аарън Рамсдейл спирайки серията му от 52 поредни мача като титуляр във Висшата лига, а Фабио Вейра замени Кай Хаверц. 

Гостите опитаха да натиснат в началото и овладяха инициативата, като изпълниха няколко корнера, а в 10-ата минута Виейра остана на добра позиция и стреля, но твърде неточно. 

В 19-ата минута Арсенал вкара, след като Мартинели бе изведен отляво от Виейра и с отличен удар прати топката в далечния ъгъл. Последва обаче намеса на ВАР и в крайна сметка попадението бе отменено заради минимална засада на Еди Нкетиа. Авторът на попадението се оказа с контузия и трябваше да напусне, заменен от Леандро Тросар. 

Карамелите се активизираха в средата на полувремето, като Дукуре проби до наказателното поле, но падна твърде лесно сменяйки посоката, а след това Данжума стреля точно, но без да затрудни особено Давид Рая. 

Арсенал продължи да има инициативата и в 40-ата минута Уайт размени пасове с Йодегор и стреля, но право в ръцете на Пикфорд. В крайна сметка паузата дойде при 0:0, без лондончани да са стигнали до някакво суперчисто положение. 

Втората част започна с опасна ситуация за гостите, но решаващия пас към Нкетиа, който чакаше на празна врата, не стигна до него. Малко след това Пикфорд спаси удар на Йодегор. 

В 58-ата минута Райс пресече една топка, Йодегор веднага пусна към Нкетиа в наказателното поле, но неговият удар по диагонала бе отклонен от Джеймс Тарковски. Шут на Зинченко пък се отклони от ръката на Тарковски, но тя бе прилепена до тялото и реферът логично не отсъди нищо. 

Натискът на Арсенал обаче продължи и в крайна сметка пробивът бе направен в 69-ата минута. След къс корнер гостите размениха няколко паса, Сака върна малко назад и Тросар с отличен удар в далечния ъгъл и рикошет в страничната греда, реализира. 

Няколко минути по-късно Йодегор и Виейра не успяха да вкарат важния втори при добра ситуация. В 90-ата минута Калвърт-Люин опита да намери далечния ъгъл, но ударът не се получи. Като цяло домакините продължиха да имат трудности в атака, като този път не създадоха нищо особено и логично остават в дъното. 

Eвертън – Арсенал    0:1

0:1    Тросар 69

Евертън: Пикфорд, Йънг (87 Патерсън), Тарковски, Брануайт, Миколенко, Онана, Дукуре (80 Гарнър), Гей, Данжума, Бето (66 Калвърт-Люин), Макнийл (88 Шермити)
Арсенал: Рая, Уайт, Салиба, Габриел, Зинченко (80 Томиясу), Райс, Йодегор, Виейра (80 Хаверц), Сака, Мартинели (24 Тросар), Нкетиа (66 Жезус)