Капитанът на Арсенал Мартин Йодегор удължи договора си с клуба до лятото на 2028-а година, съобщиха официално лондончани. 

24-годишният норвежец се превърна в ключова фигура за Артилеристите след идването си от Реал Мадрид, първоначално под наем през януари 2021-а. През август същата година обаче той бе привлечен за постоянно срещу 30 милиона паунда и сега е един от най-важните играчи на отбора, след като взе и капитанската лента. 

За 112 участия за Арсенал Йодегор има 27 гола и 15 асистенции. Той получава и сериозно увеличение на заплатата си, като вече ще прибира по около 200 000 паунда на седмица, след като досега взимаше по 120 000. 

„Да подновя договора си с Арсенал бе лесно решение за мен по много причини. На първо място защото искам да бъда част от това, което правим в момента и което е специално. Развълнуван съм от това, което предстои. Тук намерих място, на което се чувствам отлично и мога да нарека свой дом” заяви халфът. 

„Новият контракт на Мартин е страхотна новина за всички свързани с Арсенал. Той е нашият капитан и много уважавана фигура в отбора, модел за подражание и за мен е прекрасно, че мога да работя с такъв играч” отчете мениджърът Микел Артета. 

„Все още той е само на 24 години, така че тепърва ще става по-добър, затова сме щастливи, че ще продължи да играе за нас. Целта ни е да запазим най-добрите си играчи и сме много доволни, че през последните месеци подписахме дългосрочни договори с най-важните си млади играчи” добави спортният директор Еду.