Тотнъм не се даде на Арсенал и стигна до 2:2 в поредното здраво дерби на Северен Лондон, играно на стадиона на Артилеристите „Емиратс“. 

Тандецът Джеймс Мадисън – Хюн Мин Сон изработи и двата гола за Шпорите, които на два пъти изравняваха, за да стигнат до важната точка. 

Домакините бяха по-активни до почивката и пропуснаха да поведат и по-убедително, след като вкараха в средата на първата част. 

Тотнъм изравни още преди паузата, а след като в началото на второто полувреме Арсенал отново поведе, наказаха грешка на съперника за 2:2. Така и двата тима остават без загуба след 6 кръга, като имат по 14 точки, разликата до Манчестър Сити вече е 4. 

В състава на домакините лисваше Габриел Мартинели, както и Леандро Тросар поради травми. Габриел Жезус и Еди Нкетиа стартираха вместо тях. На вратата отново бе Давид Рая. За Шпорите изненадата бе присъствието на Бренан Джонсън, който бе за първи път титуляр на мястото на Манор Соломон. 

Първото положение бе за Тотнъм, след като в 3-ата минута при контра Бренан Джонсън получи вляво, смени посоката и стреля, но защитник изби в корнер. След него Сон вкара, но засадата бе твърде очевидна. 

Последваха накъсани минути с остри влизания, като Артилеристите опитваха да пресират, но без успех, тъй като Шпорите се справяха спокойно. Все пак домакините действаха по-активно и в 14-ата минута Сака центрира към далечната греда, където Жезус засече от малък ъгъл, но Викарио успя да избие и да спаси. 

Последва жълт картон за Удоджи, който определено бе сериозно тормозен от Сака на крилото. В 16-ата минута притесненият Удоджи върна лошо топката назад и изведе Нкетиа, който потърси близкия ъгъл, но вратарят на Тотнъм пак се намеси. 

Малко след това гостите отговориха с опасна топка в наказателното поле от Педро Поро, която бе избита към Сар, който от добра позиция стреля твърде неточно. 

Все пак в 26-ата минута Арсенал поведе. Йодегор подаде надясно към Сака, който влезе навътре и по типичния си начин потърси далечния ъгъл. Ромеро обаче опита да избие, но не успя да го направи добре и отклони топката в собствената си врата. 

Малко след това Арсенал отново атакува опасно, но Ван де Вен се намеси решаващо в последния момент и изби в корнер. Последва открадната топка от Жезус от Мадисън в наказателното поле, но бразилецът прати топката над вратата. Сериозен пропуск, но домакините продължаваха да доминират, а съперникът им се задъхваше. 

В 37-ата минута и Йодегор опита късмета си от дистанция след дрибъл на Сака, но Викарио спаси лесно. Тотнъм обаче не правеше нищо в нападение, но в 38-ата минута почти изравни. Кулушевски проби отдясно и подаде на Сон, който върна към свободния Джонсън, който стреля от чиста позиция и трябваше да вкара, но Рая се разтегна и по невероятен начин успя да избие с една ръка  и да спаси. 

В 42-ата минута обаче Рая не се намеси добре при едно подаване от фланга, Джонсън стреля и испанецът се справи. Атаката обаче продължи, Мадисън се измъкна отляво и аутлинията подаде по земя, след което Сон засече в мрежата. Тотнъм отговори и паузата дойде при равенство! 

На старта на второто полувреме Артета пусна Жоржиньо и Хаверц вместо Райс и Виейра. Последва натиск на Арсенал и след корнер Уайт стреля отблиза, а Ромеро блокира топката с ръка. Последва преразглеждане от ВАР, след като реферът явно не видя добре ситуацията. Роб Джоунс отиде да гледа отново положението и в крайна сметка отсъди дузпа. Сака стреля в средата на втатата и направи 2:1. 

Шокът за Арсенал последва след минута и половина. Жоржиньо сбърка фатално и Мадисън му отнес, след което напредна, подаде на Сон вдясно, който спокойно плъзна топката покрай Рая. 2:2 след ужасно действие на Жоржиньо и отлична работа на Мадисън. 

След това последваха накъсани минути, в които грешките и нарушенията бяха доста чести. В 69-ата минута Сон бе изведен в наказателното поле от Кулушевски и стреля по диагонала, но пропусна, а и топката бе леко отклонена от защитник. Секунди преди това Мадисън получи контузия, но все пак успя да продължи. 

Равенството устройваше Тотнъм, който заигра по-стабилно и в защита, изравнявайки играта. Чистите положения обаче липсваха. Все пак в 85-ата минута Рийс Нелсън получи отляво, излезе на позиция за стрелба, но ударът му бе отклонен в корнер. Последва опасно центриране, но Шпорите оцеляха. Малко след  това и Хаверц стреля, но твърде неточно. 

Последваха 10 добавени минути. Малко след тяхното начало Сака стреля опасно, но Викарио все пак се справи. Последва докосване до ракъта на Удоджи при едно положение, но реферът не реагира. Шпорите отговориха с удар на Ричарлисон, който бе отклонен и Рая  трябваше да внимава, но улови влизащата под гредата топка. В 100-ата минута удар на Ричарлисон бе отклонен покрай вратата, а след корнера дойде и краят на вълнуващото дерби. 

Арсенал – Тотнъм    2:2

1:0    Ромеро 26 автогол
1:1    Сон 42
2:1    Сака 54 дузпа
2:2    Сон 55

Арсенал: Рая, Уайт, Салиба, Габриел, Зинченко, Райс (46 Жоржиньо), Йодегор, Виейра (46 Хаверц), Сака (97 Смит-Роу), Нкетиа, Жезус (77 Нелсън)
Тотнъм: Викарио, Поро, Ромеро, Ван де Вен, Удоджи, Бисума, Сар, Мадисън (78 Хойберг), Кулушевски, Джонсън (63 Соломон), Сон (78 Ричарлисон)