Арсенал трябва да привлече голмайстора на Брентфорд Айвън Тони, за да може да се конкурира с Манчестър Сити. Това твърди бившият играч на лондончани, а сега анализатор -  Пол Мърсън. 

В момента Тони изтърпява наказание от 8 месеца заради многобройни нарушения свързани с правилата за залагане. Въпреки това интерес към него не липсва, включително и от Арсенал. 

„Продължавам да твърдя, че с Еди Нкетиа няма как да бъде спечелена титлата във Висшата лига. Затова трябва силен нападател. Не обвинявам Нкетиа, но смятам, че нито той, нито Габриел Жезус може да изведе отбора до следващото ниво. Вярвах, че Арсенал ще спечели дербито в неделя, но когато видях съставите се разколебах. Тимът се нуждае от класически нападател, каквито няма много в момента, но Айвън Тони е един от тях. Той е добър с топката в крака, както и във  въздуха и мисля, че Арсенал трябва да опита да го вземе“ заяви Мърсън пред „Скай Спортс“. 

Според „Мирър“ Артилеристите вече гледят към Тони, за когото обаче Пчеличките ще искат 60 милиона паунда през януари. Нападателят вече тренира и има отлична статистика в  кариерата си, като през миналия сезон вкара 20 гола за лондончани, а на „Емиратс“ определено може да отбележи и доста повече.