ВАР-съдията на дербито Тотнъм – Ливърпул, който забърка голяма каша с това, че не зачете гола на Луис Диас през първото полувреме, всъщност е решил, че попадението е отсъдено като такова от колегата му на терена, съобщиха английските медии. 

Дарън Ингланд стана център на внимание с огромния гаф, който сътвори, като първоначално се считаше, че той просто не е прегледал ситуацията, за да види, че защитник на Тотнъм покрива Диас и засада няма. 

Впоследствие обаче се оказва, че грешката идва от това, че ВАР-реферът неправилно е помислил, че на терена има отсъждане за попадение. В резултат той потвърждава решението на колегата си, с което обаче всъщност отменя гола. 

Веднага след двубоя от Асоциацията на съдиите се извиниха на Ливърпул заради допуснатата „явна и очевидна фактическа грешка“, но така или иначе ситуацията помогна за това Червените да загубят драматично мача с 1:2. 

От „Скай Спортс“ преброиха, че това 7-ото извинение от Асоциацията на съдиите във връзка с грешки на ВАР в календарната 2023-а. Толкова са били те и през 2022-а, но от началото на сезона  вече са 2.