Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Марк Хюз бе уволнен от четвъртодивизионния Брадфорд след лошия старт на сезона. 

Във вторник вечерта тимът падна с 1:2 и от Транмиър и търпението на ръководството се изчерпи, като наставникът бе освободен след 20 месеца на поста. 

Брадфорд спечели само 3 от мачовете си до момента през сезона и се намира на 18-о място в класирането. Разликата до лидера Нотс Каунти е 10 точки и може да бъде наваксана, но шефовете решиха да действат. 

Временно отборът ще бъде воден от Кевин МакДоналд, докато се намери заместник на Хюз, който през миналия сезон стигна до плейофите, където съставът бе елиминиран от Карлайл. 

„За съжаление след отпадането ни от плейофите през пролетта резултатите ни не са добри. Намираме се далеч от мястото, на което искаме да бъдем и затова решихме да погледнем в друга посока“ заяви изпълнителният директор Райън Спаркс. 

Хюз бе извън професията повече от 3 години, след като бе освободен от Саутхемптън през декември 2018-а. В кариерата си той е бил начело още на Уелс, Блекбърн, Ман Сити, Фулъм, КПР и Стоук. Като футболист пък освен за Юнайтед игра още за Барселона, Байерн, Челси и Евертън.